Za zaplatené odvody dostanú penzisti viaceré dávky

Každý, starobný alebo predčasný dôchodca, ktorý sa zamestná, má nárok na zvýšenie svojho dôchodku. Nezáleží pritom, či pracuje na dohodu, alebo na zmluvu. Okrem toho majú pracujúci penzisti nárok aj na ďalšie výhody, ktoré im garantuje Zákonník práce alebo im prináležia na základe toho, že platia odvody.

27.07.2015 08:56
pracujúci, dôchodca, dôchodok Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ak sa starobný dôchodca zamestná na zmluvu, musí mu zamestnávateľ strhávať z platu okrem odvodov na starobné poistenie aj odvody na nemocenské poistenie. „Zo systému nemocenského poistenia mu potom v zmysle zákona o sociálnom poistení môže vzniknúť nárok na nemocenské a ošetrovné, ak, samozrejme, splní všetky zákonom stanovené podmienky,“ vraví riaditeľ komunikačného odboru Sociálnej poisťovne Peter Višváder. V prípade choroby tak pracujúci penzista dostáva v prvých troch dňoch 25 percent z hrubej mzdy a od štvrtého dňa 55 percent. Ak sa stará o chorého manžela či dieťa, môže maximálne počas desiatich dní dostávať ošetrovné vo výške 55 percent platu.

Nemocenské dávky môžu získať aj predčasní penzisti, ktorí pracujú na zmluvu alebo na dohodu. Ak sa však na dohodu zamestná starobný dôchodca, zamestnávateľ mu zo mzdy nestrháva odvody na nemocenské poistenie, preto ani nemôže získať nemocenské dávky.

Pracujúci invalidní penzisti, ktorí sú zamestnaní na zmluvu, môžu okrem nemocenských dávok získať po splnení podmienok aj dávku v nezamestnanosti. Jej výška dosahuje polovicu z doterajšej hrubej mzdy. Počíta sa však maximálne z dvojnásobku priemernej mzdy, čo znamená, že maximálna dávka v nezamestnanosti v mesiaci, ktorý má 31 dní, môže dosiahnuť 874,50 eura. Starobní ani predčasní penzisti nárok na podporu v nezamestnanosti nemajú. Rovnako ju nemôžu dostať ani tí invalidní dôchodcovia, ktorí pracujú na dohodu, alebo tí invalidní penzisti, ktorí síce pracujú na zmluvu, ale ich pokles schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť je vyšší ako 70 percent.

Penzisti, ktorí pracujú na zmluvu, majú v porovnaní s dohodármi nárok na viacero benefitov, ktoré im musí poskytnúť zamestnávateľ. Ten im musí napríklad zabezpečiť stravu alebo dať stravné lístky v minimálnej výške 3,15 eura na deň. Zároveň majú nárok na dovolenku či na platené voľno v prípade návštevy lekára. Ľudia pracujúci na dohodu nemajú platenú dovolenku. A ak potrebujú ísť na vyšetrenie alebo ošetrenie v pracovnom čase, zamestnávateľ ich síce musí uvoľniť, no na rozdiel od klasických zamestnancov im to už nezaplatí.

Nárok na zvýšenie dôchodku majú len pracujúci starobní a predčasní dôchodcovia. Suma zvýšenia sa odvíja od toho, ako dlho pracovali a koľko zarábali. Viac peňazí dostanú tí dôchodcovia, ktorí nepoberajú penziu, hoci by mohli. Suma, ktorú im Sociálna poisťovňa pridá, je v porovnaní s tým, keby dôchodok dostávali, dvojnásobná. Okrem toho sa im dôchodok zvýši o pol percenta za každých 30 dní, keď dôchodok nedostávali. Invalidní penzisti, hoci tiež platia odvody na dôchodkové poistenie, nárok na zvýšenie svojho invalidného dôchodku nemajú. Zaplatené poistné sa im zohľadní až pri výpočte starobného dôchodku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pracujúci dôchodcovia