Čím vyššie odvody platíte, tým vyššie dávky dostanete

Každý, kto pracuje, musí okrem daní platiť aj odvody. Zamestnávateľ ich svojim zamestnancom strháva priamo zo mzdy, živnostníci ich musia do poisťovní posielať sami. Zo zdravotných odvodov štát financuje zdravotnú starostlivosť. Z odvodov do Sociálnej poisťovne zase môžeme získať rôzne dávky.

19.02.2015 10:11
seniori, dôchodcovia, list, počítač, dôchodok,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

Pri výpočte dávok, na ktoré majú zamestnanci nárok, sa vždy vychádza z toho, kto aké odvody platí. Platí tu preto zásluhovosť. Aj keď na priznanie každej dávky platia iné podmienky, jedno majú spoločné: Čím vyššie odvody niekto platí, tým by mal dostať aj vyššie dávky.

Rovnaké je to aj so starobným dôchodkom, ktorý môžu zamestnanci i živnostníci získať vďaka tomu, že platia odvody. „Sumu dôchodku určujú ročné príjmy dosiahnuté od roku 1984 a doby poistenia získané od skončenia povinnej školskej dochádzky až ku dňu vzniku nároku na dôchodok. Nízka výška vymeriavacieho základu negatívne ovplyvňuje budúcu výšku dôchodku,“ tvrdí riaditeľ komunikačného odboru Sociálnej poisťovne Peter Višváder. To znamená, že čím má niekto nižší plat, a teda platí nižšie odvody, tým dostane aj nižšiu penziu.

Výška dávok sa priamo odvíja od vymeriavacieho základu, z ktorého si zamestnanec alebo živnostník platí odvody. Pri zamestnancoch je vymeriavacím základom ich plat. V prípade choroby dostanú nemocenskú dávku počas prvých dní vo výške 25 percent svojho platu a od štvrtého dňa 55 percent. Matky na materskej zase dostávajú 65 percent z hrubej mzdy a kto príde o prácu, môže dostať nemocenskú dávku, ktorá dosahuje polovicu platu.

Napríklad kým zamestnanec s minimálnou mzdou vo výške 380 eur bude mať nárok na nemocenské v prípade 30-dňovej práceneschopnosti v sume 195 eur, ten, kto zarába tisícku, dostane až 513 eur. Ak by títo ľudia prišli o prácu, prvý by dostával mesačne podporu v sume 187 eur a druhý by mal nárok na 493 eur.

Pri každej dávke je však potrebné splniť podmienky na jej poskytnutie. „Nemocenská dávka nemocenské sa poskytuje, ak bol poistenec pre chorobu alebo úraz uznaný dočasne práceneschopným na výkon zárobkovej činnosti alebo mu bolo nariadené karanténne opatrenie. Pri dávke nemocenské a ošetrovné nemusí zamestnanec splniť žiadnu minimálnu dobu poistenia,“ povedal Višváder.

Ak však niekto príde o prácu a chce dostať dávku v nezamestnanosti, nárok mu vznikne len vtedy, ak bol za posledné tri roky aspoň dva roky poistený. Ženy, ktoré chcú získať materské, musia byť nemocensky poistené aspoň 270 dní v posledných dvoch rokoch pred pôrodom. To znamená, že nestačí, ak sa dobrovoľne poistia až potom, keď budú tehotné.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #odvody #zamestnanci #živnostníci