Vyššie mzdy dostane v budúcom roku vyše 600-tisíc ľudí

Státisíce ľudí sa v budúcom roku môžu tešiť na vyššiu výplatu. Viac peňazí dostanú aj vtedy, ak im zamestnávateľ mzdu nezvýši. Od januára budú mať totiž všetci zamestnanci, ktorých príjem nepresahuje 569 eur, nárok na odvodovú odpočítateľnú položku. Vďaka nej im zamestnávateľ strhne zo mzdy menej peňazí na zdravotné poistenie.

18.12.2014 11:32
peniaze, výplata, mzda, dôchodok, vklad,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Odvodová odpočítateľná položka bude fungovať podobne ako nezdaniteľná časť základu dane. Pri výpočte zdravotných odvodov sa z hrubého príjmu najprv odpočíta odpočítateľná položka a až zo zvyšnej sumy sa vyrátajú odvody.

Výška novej odpočítateľnej položky bude závisieť od hrubej mzdy zamestnanca. Na maximálnu sumu vo výške 380 eur budú mať nárok tí zamestnanci, ktorí zarábajú 380 eur. To bude v budúcom roku nová minimálna mzda. Ľudia, ktorí poberajú minimálnu mzdu, preto v budúcom roku nebudú vôbec platiť odvody na zdravotné poistenie.

S narastajúcou mzdou sa výška odpočítateľnej položky bude postupne znižovať. Vždy keď vzrastie mzda o jedno euro, odpočítateľná položka klesne o dve eurá. A tak zamestnanec so mzdou 400 eur bude mať nárok na odpočítateľnú sumu 340 eur, a ten kto zarába 500 eur, si odpočíta 140 eur. Ľudia s hrubou mzdou 569 eur si budú môcť odrátať len dve eurá. A ten, kto zarobí viac, bude platiť odvody v rovnakej výške ako doteraz. Na novú odpočítateľnú položku tak bude mať nárok viac ako 600-tisíc ľudí.

Kto bude chcieť, aby mu zamestnávateľ každý mesiac uplatňoval odpočítateľnú položku na odvody, bude musieť o to svojho zamestnávateľa požiadať. „Mesačný nárok sa potvrdí žiadosťou zamestnanca na predpísanom tlačive u zamestnávateľa, pričom platí, že mesačne si môže nárok uplatňovať len zamestnanec, ktorý nemá súbeh s inými príjmami. Ostatným zamestnancom sa nárok automaticky uplatní v ročnom zúčtovaní,“ vraví hovorkyňa ministerstva financií Alexandra Gogová.

Nárok na toto zvýhodnenie budú mať pritom len riadni zamestnanci, ktorí sú zamestnaní na pracovnú zmluvu. „Avšak výšku odvodovej odpočítateľnej položky ovplyvnia aj príjmy z dohôd. Ak má zamestnanec pracovnú zmluvu a zároveň aj dohodu, suma nároku odvodovej odpočítateľnej položky sa testuje voči obom príjmom, ale uplatňuje sa len na príjem zo zamestnania na základe pracovnej zmluvy,“ vraví Gogová. Napríklad ak niekto pracuje na pracovnú zmluvu a mesačne dostáva 380 eur a zároveň si privyrába prácou na dohodu za sto eur mesačne, odvodová odpočítateľná položka sa mu bude rátať z príjmu 480 eur. Uplatní si ju však len na príjem z pracovnej zmluvy. Z príjmu z dohody zaplatí odvody v plnej výške.

Podobné je to aj v prípade živnostníkov. Ak má niekto len príjem zo živnosti, odvodovú úľavu nezíska. Ak je však zároveň zamestnancom i živnostníkom, môže ju využiť, ale pri jej výpočte sa bude rátať aj príjem zo živnosti.

Zamestnávatelia budú môcť každý mesiac uplatňovať odvodovú odpočítateľnú položku len tým ľuďom, ktorí majú len jedno zamestnanie. Ak niekto má dve pracovné zmluvy, nebude si môcť odvodové zvýhodnenie uplatňovať ani u jedného z nich. „Odpočítateľná položka sa mu uplatní až v ročnom zúčtovaní zdravotného poistenia podľa jeho celkového príjmu z oboch úväzkov a potenciálne zaplatené odvody navyše mu budú vrátené,“ povedala Gogová.

Zamestnancom, ktorí majú kolísavú mzdu, sa môže stať, že pre priebežné odpočítavanie odvodovej položky budú musieť po vykonaní ročného zúčtovania doplácať zdravotnej poisťovni. Napríklad ak by zamestnancovi, ktorý má mesačnú mzdu 380 eur, no každé tri mesiace mu zamestnávateľ vyplatí odmenu 3 000 eur, firma uplatňovala odpočítateľnú položku, vznikol by mu dlh na poistnom. Keďže za rok by zarobil viac ako 6 840 eur, nemal by nárok na toto zvýhodnenie. Zdravotnej poisťovni by tak musel vrátiť 121,60 eura. Preto je pre takýchto zamestnancov výhodnejšie, ak zamestnávateľa nepožiadajú o uplatňovanie odpočítateľnej su­my.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odvodová odpočítateľná položka