Jedna z najväčších bánk mení cenník. Viaceré poplatky stúpnu

Od 1. júla upravuje svoj cenník služieb VÚB banka. Ako informuje Finančný kompas, zmena sa dotkne mesačných poplatkov za vedenie účtu, hotovostných aj bezhotovostných služieb, či platobných kariet. Pri spotrebiteľských úveroch pribudli v cenníku služieb poplatky za poskytnutie spotrebiteľského úveru.

19.04.2024 10:12
muž, právnik, banka, poradňa Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

VÚB Účet bude za poplatok 7 eur, aktuálne je mesačný poplatok ešte vo výške 6 eur. VÚB Účet pre mladých zdražie z troch eur na 3,5 eura. Avšak ako konkurenčné banky, aj VÚB poskytuje svojim klientom odmenu za vernosť. A pri správnom využívaní účtu sa vedia dopracovať aj k 100-percentnej zľave. Poskytuje svoje balíčkové účty, kde si klient vie vyskladať to, čo potrebuje.

Zdražie aj vklad v hotovosti na účet vedený vo VÚB banke. Pri minciach do 50 kusov a bankovkách bude poplatok 6 eur, aktuálne je to 5 eur. Nad 50 kusov a za každých začatých 50 mincí taktiež poplatok stúpne z 5 na 6 eur. Výber hotovosti debetnými platobnými kartami z konkurenčného bankomatu a cez službu cash advance na Slovensku a v SEPA krajinách bude za poplatok 4 eurá, aktuálne je to poplatok 3,5 eura. Vklad hotovosti debetnými platobnými kartami cez bankomat VÚB podporujúci funkciu vkladu bude za poplatok 50 centov. V súčasnosti je to 30 centov.

peňaženka, peniaze, hotovosť Čítajte viac Chrbát nám ukazuje väčšina krajín EÚ. Hrozí, že nebude dosť ľudí, ktorí budú zarábať na slovenské dôchodky

Banka pri spotrebiteľských úveroch vylúčila poplatok za potvrdenie o výške odplaty. No pribudli aj nové poplatky. Poskytnutie spotrebiteľského úveru v rámci financovania osobných vozidiel do 3,5 t bude za poplatok 33 eur. Pri finančnom lízingu to bude 39,6 eura vrátane DPH. Vyhotovenie kópie zmluvnej dokumentácie súvisiacej s úverom a finančným lízingom na žiadosť dlžníka bude stáť 20 centov za stranu. Vystavenie splnomocnenia na Dopravný inšpektorát SR bude za poplatok 15 eur.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #banka #cenník