Poradňa: Môže firma prestať prispievať zamestnancom na dôchodok?

Zamestnávateľ sa dostal do finančných problémov. Škrtá, kde sa dá a tak sa uvažuje aj nad tým, že nám prestane prispievať na dôchodok. Môže to urobiť? Aké mám ďalej možnosti? Budem si platiť len sám? Suma môjho príspevku ostane rovnaká?

04.12.2009 06:57
peniaze, euro, bankovky, na šnúre Foto:
Ilustračné foto
debata

Účastník doplnkového dôchodkového sporenia, ktorý uzatvoril účastnícku zmluvu s dôchodkovou spoločnosťou, platí príspevky na sporenie podľa podmienok v nej stanovených. Účastník sa zaväzuje, že bude platiť príspevky na sporenie, a to do príspevkového doplnkového dôchodkového fondu, ktorý si určí a spoločnosť sa zaväzuje, že bude vyplácať dávky doplnkového dôchodkového sporenia za podmienok, vo výške a spôsobom určeným dávkovým plánom, ktorý je súčasťou jeho účastníckej zmluvy.

Účastníkovi na osobný účet vedený v spoločnosti môže prispievať aj jeho zamestnávateľ, pokiaľ so spoločnosťou uzatvoril zamestnávateľskú zmluvu. Podmienky platenia príspevkov a spôsob zániku zamestnávateľskej zmluvy sú dohodnuté priamo v zamestnávateľskej zmluve, a to v súlade so zákonom o doplnkovom dôchodkovom sporení.

Zamestnávateľ môže zmeniť prispievanie na sporenie svojich zamestnancov, a to rôznymi spôsobmi, od zníženia príspevkov až po zánik zamestnávateľskej zmluvy.

Zamestnávateľská zmluva môže zaniknúť viacerými spôsobmi, a to:

1. odstúpením od zamestnávateľskej zmluvy,

2. vypovedaním zamestnávateľskej zmluvy, okrem zamestnávateľskej zmluvy, ktorú je zamestnávateľ povinný uzatvoriť podľa zákona o doplnkovom dôchodkovom sporení,

3. dohodou, okrem zamestnávateľskej zmluvy, ktorú je zamestnávateľ povinný uzatvoriť podľa zákona o doplnkovom dôchodkovom sporení,

4. zánikom doplnkovej dôchodkovej spoločnosti alebo zánikom zamestnávateľa.

K bodu 1: Zamestnávateľ môže odstúpiť od zamestnávateľskej zmluvy, ak

  1. bol proti nemu podaný návrh na vyhlásenie konkurzu alebo návrh na vyrovnanie podľa osobitného predpisu,
  1. nie je schopný z dôvodu svojej platobnej neschopnosti platiť doplnkovej dôchodkovej spoločnosti počas šiestich mesiacov príspevky za svojich zamestnancov, ktorí sú účastníkmi sporenia.

Odstúpením od zamestnávateľskej zmluvy zaniká zamestnávateľská zmluva dňom nasledujúcim po doručení oznámenia doplnkovej dôchodkovej spoločnosti o odstúpení od zamestnávateľskej zmluvy. Týmto dňom zaniká povinnosť zamestnávateľa platiť príspevky za jeho zamestnancov, ktorí sú účastníkmi sporenia.

K bodu 2: Vypovedať zamestnávateľskú zmluvu môže spoločnosť alebo zamestnávateľ, okrem zamestnávateľskej zmluvy, ktorú je zamestnávateľ povinný uzatvoriť podľa zákona o doplnkovom dôchodkovom sporení. Výpoveď musí byť písomná a musí byť doručená druhej zmluvnej strane. Výpovedná lehota je tri mesiace a začína plynúť prvým dňom kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca.

K bodu 3: Zmluvné strany sa môžu dohodnúť na zániku zamestnávateľskej zmluvy k určenému dňu.

K bodu 4: Zamestnávateľ je povinný oznámiť bez zbytočného odkladu spoločnosti skutočnosti, ktoré preukazujú zánik zamestnávateľa a doplnková dôchodková spoločnosť je povinná písomne informovať zamestnávateľov, s ktorými má uzatvorenú zamestnávateľskú zmluvu, účastníkov a poberateľov dávok doplnkového dôchodkového sporenia o zrušení spoločnosti a o spôsobe jej zrušenia najneskôr do 30 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia o jej zrušení.

Pokiaľ ide o účastníka, bez ohľadu na to, že jeho zamestnávateľovi zanikla zamestnávateľská zmluva, jeho sporenie trvá naďalej, ak sa so spoločnosťou nedohodne inak. To znamená, že účastník môže pokračovať v platení príspevkov na sporenie v súlade s jeho účastníckou zmluvou, pričom môže platiť príspevok na sporenie aj v inej (nižšej alebo vyššej) výške ako bola dohodnutá v účastníckej zmluve, podľa svojho uváženia, prípadne môže sporenie aj prerušiť, zaplatením akéhokoľvek ďalšieho príspevku sa sporenie obnovuje a účastníkovi sa započíta spätne celé obdobie sporenia.

Na otázku odpovedal Peter Žilinek, riaditeľ DDS Tatra banky

debata chyba